nedjelja, 26. veljače 2017.

Kolač sa jabukama i pudingom

kolac sa jabukama


 Fil od jabuka:

    1.2 kg jabuka oljuštenih ( 1,5kg)
    2-3 kesice vanilin šećera
    1 kašičica cimeta

Kora:

    6 jaja
    160 gr brašna
    150 gr šećera u prahu
    1 prašak za pecivo
    4 kašike vode

Vanila krem:
1l  mleka
 3 pudinga od vanile
 6 kašika šećera
 200 ml slatke pavlake




Priprema:
Očistite jabuke i narendajte. Pomešajte sa vanilom i cimetom i izmešajte.
Ulupajte žumanca sa šećerom da bude penasto. Dodajte 4 kašike hladne vode uz stalno mešanje. Dodajte brašno sa praškom za pecivo. Ulupajte belanca i dodajte prethodnoj smesi uz mešanje.
U tepsiju stavite papir za pečenje pa jabuke i dobro ih utisnite kašikom, pa preko njih istresite smesu za biskvit.
Stavite da se peče na 180 stepeni 40 do 45 minuta.
Dok s ekolač peče napravite krem.
Pomešajte puding i šećer sa malo hladnog mleka a ostatak stavite da provri. Kad provri zakuvajte smesu u mleko i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i skroz ohladite.
Ulupajte slatku pavlaku pa je dodajte uz miksiranje ohladjenom kremu.
Kada su se biskvit i jabuke ispekli, ohladite pa okrenite na tacnu i skinite  papir.
Preko jabuka stavite krem i pospite cimetom.
Ostavite kolač u frižider da se ohladi pa ga poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar