nedjelja, 26. veljače 2017.

SAVRŠENA PUDING TORTA

puding torta


Sastojci za kore:

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika ulja
6 kašika brašna
2 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
Krem I i II:

1l mleka
3 pudinga od vanile
100 gr crne čokolade
3 kašika šećera
200 ml slatke pavlake



Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Ulupati belanca da budu penasta pa dodavati šećer uz mućenje.

Kada se dobije jak šne dodati žumanca jedno po jedno uz mućenje, pa ulje u mlazu.

Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom polagano.

Istresti sve u obložen pleh 23 cm prečnika i staviti da se peče otprilike 20 – 25 minuta zavisno od rerne.

Ako niste sigurni tesirajte čačkalicom kada počne da malo jače miriši, da vam ne bi pregorela.

Razmutiti pudinge sa šećerom i malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.

Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Pola vrelog pudinga odmah odvojiti u drugu posudu pa u polovinu izlomiti čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Ostaviti oba tada da se ohlade.

Ulupati slatku pavlaku.

Mikserom razbiti oba pudinga pa pola slatke pavlake staviti u jedan a pola u drugi puding i umutiti.

Ohladjen biskvit preseći na tri dela, da se dobiju tri tanke korice.

Staviti prvu koru u pleh u kojem ste je pekli, poprskati sa malo mleka pa istresti ceo jedan fil, staviti drugu koru, istresti ceo drugi fil i poklopiti sa drugom korom koju takodje isprskate sa malo mleka.

Ostaviti tako preko noći u frićideru ili brže da vam bude u zamrzivaču 2h i okrenuti na tacnu.

Nema komentara:

Objavi komentar