subota, 25. veljače 2017.

Limunada od lavande protiv glavobolje

limunada od lavande protiv glavobolje


Imate glavobolju koja neće da prestane? Mnogi ljudi smatraju da prirodni lijekovi protiv glavobolje ne pomažu, pogotovo kod glavobolja koje su uzrokovane stresom,dehidracijom, napetosti.
limunada od lavande protiv glavobolje
Srećom, to je potpuno prirodan lijek koji je pomogao mnogim ljudima da se nose sa kroničnim glavoboljama – lavanda. Ova ljubičasta biljka ima mnoge zdravstvene prednosti u rasponu od anti-upalnih i antigljivičnih pa sve do antidepresivnog djelovanja.

Sve zdravstvene prednosti lavande možete iskoristiti tako što napravite prirodnu i zdravu limunadu od lavande – ovaj slatki napitak će vam pomoći i kod najtežih glavobolja. Zato već sada skupite nešto sušene lavande i spremite je na suho mjesto. Sljedeći put kada se javi glavobolja odmah možete napraviti ovu limunadu od lavande da ublaži glavobolju.

Limunada od lavande – Recept
Potrebni sastojci za limunadu od lavande:

1 šalica meda (organskog)
12 šalica vode
1 šalica suhih cjetova lavande
Svježe iscjeđen sok od šest limunova
Način pripreme ove limunade:
U veći lonac stavite vodu i med i pustite da proključa, nakon toga odmah skinte sa izvora topline. Dodajte lavandu. Pokrijte i ostavite 1 sat da se hladi.
Procjedite da bi uklonili lavandu, dodajte sok od šest limunova u ohlađenu vodu. Poslužite sa ledom.

Zašto je ovo odličan prirodni lijek protiv glavobolje?
Lavanda ima dugo istoriju korištenja za opuštanje, popravlja raspoloženje a ujedno djeluje kao blagi biljni sedativ. Kombinacija tih učinaka čine je idealnom za liječenje glavobolje, napetosti, stresa. Samo udišući mirisna ulja lavande imat će značajan utjecaj na liječenje.

Dok neki znanstvenici i dalje skeptični – postoje kliničke studije i studije o učinkovitosti i dugoročne sigurnosti uporabe lavande u liječenju glavobolje, anksioznosti i depresije.

Moć hidratacije
Mnoge glavobolje su uzrokovane dehidracijom. Hidratacija vašeg tijela sa ovom limunadom uklonit će sve simptome dehidracije, jer ova limunada od lavande je ono upravo što vaše tijelo treba.

Ostali načini korištenja lavande za opuštanje:
Možete pomješati 5 do 6 kapi ulja lavande u kadi, savršena kupka ako imate suhu kožu.
Uz prirodan miris lavande ili ulja lavande opustite se i uklonite stres.
Pomješajte 2 kapi ulja od lavande sa bademovim ili maslinovim uljem. Napravite sebi prirodan uljani serum za kožu. A ujedno će otjerati sve insekte od važe kože

Nema komentara:

Objavi komentar