četvrtak, 23. veljače 2017.

MONT KOLAČ




Sastojci
Biskvit
6 žumanjaca
5 žlica šećera
5 žlica mljevenih oraha
2 žlice oštrog brašna ( ja stavih jednom i glatko i super je ispalo)
6 bjelanjaka

Krema
0,5 l mlijeka
4 žlice gustina
3 žlice šećera
1 margarin

Glazura
0,25 dl vrhnja za šlag
25 dkg čokolade

Priprema
1.
umutiti žumanca sa šećerom, dodati orahe i brašno i na kraju snjeg od bjelanjaka.
2.
Za kremu, gustin i šećer umutiti u malo mlijeka a ostalo mlijeko zagrijati i kad zavre umiješati sve. isto kao da kuhate puding. Kada se ohladi dodati margarin.može se krema napraviti i prije biskvita,taman se ohladi dok se peče biskvit, dok umutite margarin i biskvit se već malo ohladi pa se odma namaže.
3.
Glazura: na pari se otopi čokolade i umiješa vrhnje za šlag.sve se prelije po kremi.

Nema komentara:

Objavi komentar