petak, 10. ožujka 2017.
BRZI TIGAR…
sastojci:
3 šlag kreme od čokolade
500 ml čokoladnog mlijeka
100 ml mlijeka
200 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
2 žumanca
100 gr prah šećera
oko 300 gr petit keksa
za dekoraciju
šlag krema,šlag pjena,vrhnje za šlag,rendana čokolada
Priprema
1. Umutiti 3 šlag kreme od čokolade sa 100 ml običnog i 500 ml čokoladnog mlijeka.
2. Umutiti margarin, šećer u prahu (po ukusu možete dodati manje ili više šećera) i
žumanca, pa dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Dobro izmiksati, pa dodati u
umućeni šlag.
3. Zatim dodati i izlomljeni petit keks.
4. Sve dobro izmješati, pa oblikovati tortu (možete koristiti obični kalup, duguljasti kalup,
plastičnu posudu obloženu folijom…)! Ostaviti sat-dva u frižider, da se stegne. Zatim
skinuti ivice kalupa.
5. Tortu premazati umućenim šlagom. Preko naribati čokoladu.
Posluživanje
Još kratko ostaviti u frižider, pa rezati na parčad
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar