srijeda, 8. ožujka 2017.
PILETINA U TIJESTU
Sastojci
500 gr brašna
250 ml mlijeka
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kvasac
PUNJENJE
250 gr pilećih prsa
250 gr šampinjona
200 gr gauda sira
1 jaje
1 kašika milerama
Način pripreme
U mlakom mlijeku otopite šećer i kvasac i ostavite da nadođe.
Brašno pomiješajte sa soli pa dodajte ulje i nadošao kvasac.
Umijesite glatko tijesto i ostavite da nadođe sat vremena.
Piletinu izrežite na šnicle, istucajte i posolite pa popržite u tavi.
Šampinjone očistite i izrežite pa popržite i ostavite da se ohladi pa umiješajte mileram.
Tijesto razvucite i podijelite na četiri dijela.
U svaki stavite 50 gr rendanog sira, poredajte pileće šnicle i gljive pa zamotajte.
Umutite jaje i namažite ivice tijesta pa preklopite.
Poredajte u tepsiju i premažite jajetom.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar