nedjelja, 12. ožujka 2017.
Rolat sa bijelom čokoladom
Sastojci
kora:
3 veća jajeta
4 kašike šećera
2 kašike vrele vode
3 kašike brašna
2 kašike kakao
1 kašika ulja
pola kašikice praška za pecivo
fil:
100 g. bele čokolade
3 kašike mleka
sitno ribana korica jedne narandže
4 kašike sveže ceđenog soka od narandže
150 g. maslaca
100 g. šećera u prahu
glazura
100 g. čokolade
3 kašike ulja
Za koru – penasto umutiti jaja i šećer dodajući toplu vodu u toku mućenja. Dodati ulje, izmešati pa postepeno dodavati brašno, kakao i prašak za pecivo lagano mešajući.
U tepsiju dimenzija 20×30 cm. staviti papir za pečenje, blago ga nauljiti i posuti brašnom i sipati smesu.
Peć
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar