nedjelja, 12. ožujka 2017.

Rolat sa bijelom čokoladom

IMG_4193


Sastojci

kora:
3 veća jajeta
4 kašike šećera
2 kašike vrele vode
3 kašike brašna
2 kašike kakao
1 kašika ulja
pola kašikice praška za pecivo




fil:
100 g. bele čokolade
3 kašike mleka
sitno ribana korica jedne narandže
4 kašike sveže ceđenog soka od narandže
150 g. maslaca
100 g. šećera u prahu

glazura
100 g. čokolade
3 kašike ulja

Za koru – penasto umutiti jaja i šećer dodajući toplu vodu u toku mućenja. Dodati ulje, izmešati pa postepeno dodavati brašno, kakao i prašak za pecivo lagano mešajući.
U tepsiju dimenzija 20×30 cm. staviti papir za pečenje, blago ga nauljiti i posuti brašnom i sipati smesu.
Peć

Nema komentara:

Objavi komentar