utorak, 7. ožujka 2017.

TORTA SA JAGODAMA



 Sastojci
Za beze:
9 bjelanjaka
300 grama šećera
1 žlica jabučnog octa

Fila:
600 grama kiselog vrhnja
100 grama šećera u prahu
1 vrećica želatine
1/2 l vrhnja za šlag
jagode




Priprema
1.
Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.
http://www.coolinarika.com/recept/mascarpone-sir/
2.
Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom pa smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.
3.
U iscijeđeno kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.
4.
Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.
5.
U kremu ubodite jagode.
6.
Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga.
7.
Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar