utorak, 7. ožujka 2017.

Lagani, kremasti desert! Matildin tunel




Sastojci:

500 g lisnatog tijesta
500-600 g višanja
1/2 l vrhnja za šlag
1 vanilin šećer

Sastojci za vanilija kremu:

2 praška za puding od vanilije
7 1/2 dcl mlijeka
150 g šećera
2 vanilin šećera
250 g maslaca.




Priprema:

1. Priprema svitaka s višnjama Odmrznuta tijesta, tanko razviti i na svaki dio složiti 5
redova ocijeđenih višanja od kojih se načine svitci /role. Višnje slagati u redu, jednu do
druge. Napravljene svitke složiti u pekač, na masni papir. 10 svitaka od lisnatog i
višanja peći u zagrijanoj pećnici na temperaturu od 180?C dok tijesto blago ne
porumeni. Svitke ohladiti. 3052cdf879d1d462586365df39070a98_view_l

2. Priprema kreme Većinu mlijeka sa šećerom i vanilija šećerom kuhati. Praške za puding
izmiješati s malo hladnog mlijeka dok ne postane homogena smjesa. U zakipjelo
mlijeko dodati puding i skuhati. Ohladiti. U ohlađeni puding dodati izmiksani maslac.

3. Na tacu složiti tri svitka, namazati sloj kreme od vanilije i na nju staviti dva svitka, koja
se isto premazuju kremom od vanilije (gore i sa strane). Isto napraviti i s preostalim
svitcima i kremom. Ako se tijekom pečenja 3 odnosno 2 svitka povežu, iskoristiti to za
lakše slaganje. Na kraju, oba ,,tunela” premazati tučenim vrhnjem s vanilin šećerom.

4. Ostaviti u hladnjaku par sati prije serviranja. Kolač treba držati u hladnjaku. Savjet:
kolač se može napraviti dan ili dva prije serviranja, sočniji je i ukusniji

Nema komentara:

Objavi komentar