nedjelja, 12. ožujka 2017.
TORTA KUGLICA BOMBICA
Sastojci
Kora:
7 belanaca {ako su manja onda 8}
10 kasika secer
10 na vrh pune kasike mleveni i sitno naseckani orasi
5 kasika brasno
2 kasike ulje
rendana kora 1 limona
Fil:
7 zumanaca
10 kasika secer
10 kasika brasno
2 kasike gustin
1l mleko
4 pak vanilin secer
250gr puper
100gr margarin
250gr secer u prahu
Bele kuglice :
100gr bele cokolade
20ml slatke pavlake
1 kasika margarin
50gr kokos
Tamne kuglice:
300gr mleveni plazma keks
200gr mleveni {prethodno peceni} lesnjaci
100ml sok od narandze
125gr margarin
150gr secer u prahu
100gr cokolado za kuvanje
malo soka za nakapanje kora
1pak slag krem od cokolade za dekoraciju
150ml mleko za slag
Priprema
1.
Za ovu varijantu spremamo jednu koru 40x30cm. Odvojimo belanca od zumanca .Belanca umutimo sa secerom a zatim dodamo ulje ipomesane suhe sastojke {brasno,mleveni i naseckani orasi,rendana kora od limona}Sjedinimo smesu pa izlijemo u pleh oblozen pek-papirom,pecemo u zagrejanoj rerni na 200c oko 12-15 min.Pecenu i ohladjenu koru delimo na 2 dela znaci imamo 2 kore 20x30cm.
2.
Fil: Umutimo zumanca sa secerom a zatim dodamo brasno i gustin pa sjedinimo.U posudi na vatri stavimo mleko i vanilin secer pa kad pocne da vri dodamo zumanca i kuvamo finu gustu kremu.OIhladjeni krem sjedinimo sa umucenim puterom,margarinom i secerom u prahu pa mutimo dok se lepo sjedine.Stavimo fil u frizider dok pripremamo kuglice.
3.
Ja sam samo zbog navike spremila kuglice a vama preporucujem da spremite valjke {mislim da je brze i pre svega prakticnije kad se torta sece na komade} Za bele kuglice : Na slabijoj vatri otopimo belu cokoladu sa slatkom pavlakom,sklonimo sa vatre pa dodamo margarin i kokos.Smesu hladimo a zatim rukama oblikujemo 54 malene kuglice ili 6 tankih valjka sa duzinom od 40cm.broj kuglica ili duzinu valjka vi podesite prema duzini vase kore. Dok formiramo tamne kugliuce bele stoje u frizider. Za tamne kuglice: U jednu posudu stavimo mlevene lesnjake i mleveni keks pa prelijemo sokom od narandze.U drugu posudu umutimo margarin sa secerom u prahu,dodamo otopljenu cokoladu za kuvanje a zatim dodamo keks i orahe pa umesimo rukom.I ovu smesu delimo na 54 kuglica pa u svaku tamnu kuglici stavimo po jednu belu kuglicu .Ako radimo sa valjcima tamnu smesu delimo na 6 delova ,na najlonsku foliju od svakog dela pravimo traku od oko 5cm i duzinom od 40cm,na srevini stavimo jedan beli valjak pa zatvorimo traku znaci formiramo 6 valjka sa duzinom vase kore
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar