srijeda, 8. ožujka 2017.

Juneći savici alla pasticada




Sastojci

--- šnicle /junetina, govedina/
--- maslinovo ulje+maslac
-- kapula+ mrkva + stabljika celera
-- kapari
-- vino
-- sol, papar, feferon/po želji/
-- jabuka+ suhe šljive
-- žlica koncetrata od rajčice

pešt
-- slanina/panceta/
- ruzmarin
-- češnjak+ peršunov lis




Priprema

PEŠT:
Slaninu od pršuta ili pancetu toliko sitno izrezati , pomiješati sa sjeckanim iglicama ruzmarina, dodati sitno sjeckani češnjak i peršunov list i miješati tako da se napravi krema.

SAVICI:
Svaku šniclu istući , posoliti, popapriti, i nazamati peštom. Šniclu zarolati i čačkalicom učvrstiti.
Mješavinu maslinova ulja i maslaca zagrijati i svaki savitak sa svih strana naglo zapeći.
Savitke izvaditi i ostaviti na stranu . Na masnoći prodinstati: sitno sjeckani luk, dodati sjeckanu stabljiku celera, sjeckanu mrkvu . Kada ovo postane staklasto vratiti savitke.Potom dodati sve ostalo/ kapare, suhe šljive, jednu izrezanu jabuku/žlicu koncetrata rajčice. Polagano dinstati , dodavati vino . Polagano dinstati. Kada se sve skuha, izvaditi savitke, a štapnim mikserom toč/saft/ izmiksati. Vratiti savitke, prekontrolirati okus, dodati sol , papar , feferon /po potrebi/ i nastaviti polagano da se sve krčka .

Dodano 1.2.2016./ već jedno vrijeme  ne upotrebljevam štapni mikser. imam dobru pasirku i na njoj propasiram toč. meni je tada bolje /

Kuhanje savitaka traje oko dva sata, polagano..

Nema komentara:

Objavi komentar