srijeda, 1. ožujka 2017.

OVE SJEMENKE UBIJAJU KANCER, POPRAVLJAJU VID,BOLJI SAN…




Istraživanje koje je napravljeno u Šapniji, utvrdilo je kako se ove sjemenke jako efektivno bore protiv kancerogenih ćelija, te poboljšavaju naše opće raspoloženje.
Izuzetno su bogate, manganom, proteinima, raznim vlaknima, kao i magnezijem i fosforom. Utvrđeno je kako ove sjemenke posjeduju izuzetno veliku količinu cinka, koji je neophodan za jačanje imuniteta. Pomažu pravilnom razvoju i podjeli ćelija u organizmu, utiču na bolji san, vid, našu kožu čine zdravom i popravljaju nam raspoloženje.




Sjemenke bundeve, sadrže jedinjenja koja se uspješno bore protiv kancerogenih ćelija svih tipova kancera, a također djeluju antiupalno.
Studije, provedene u Njemačkoj, došel su do zaključka kako žene koje prolaze kroz fazu menopauze, a pritome svakodnevno jedu sjemenke bundeve, smanjuje im se rizik od obolijevanja raka dojke za 23%.
Kao što smo već gore naveli, sjemenke bundeve obiliju proteinima, koji će vas jako brzo zasititi. Dovoljno je samo 30 grama sjemenki da vas zasite, stoga su jako dobre ukoliko želite smršacviti.
NAravno, nemojte pretjerivati sa sjemenkama bundeve, jer jednašolja sadrži čak 285 kalorija. OSim što su dobre za sve gore navedeno, odlične su za fiziko, i mentalno zdravlje.

Nema komentara:

Objavi komentar