srijeda, 1. ožujka 2017.
ZA OTKLANJANJE TEGOBA U ŽELUCU – RECEPT
U našoj narodnoj medicini najčešće su se koristili bokvica i med za lečenje želuca.Takođe bokvicu su koristili spolja za oblaganje rana i čireva po koži, te za razne upale i otoke, dok se lekovit čaj ili sirup koristio za lakše iskašljavanje i izbacivanje šlajma, rastvaranje sluzi, protiv čira na želucu, kao i kod upale bešike. Istraživanja novijeg datuma pokazuju da bokvica i med imaju snažno delovanje na krv i sistem krvotoka, te na bubrege i jetru. Upravo zbog ovih zdravstvenih prednosti se govori da vreme bokvice kao leka tek dolazi.
Da rezimiramo kod kojih se sve bolesti može upotrebiti bokvica kao lek:
kod hroničnog kašlja,
bronhijalne astme,
bronhitisa,
drugih plućnih oboljenja i komplikacija,
čira na želucu,
čira na dvanaestopalačnom crevu,
hemoroida,
vaginalnih infekcija,
produžene menstruacije i krvarenja,
ekcema i dermatoza,
povreda i opekotinama,
bubuljica i akni na koži,
upale bešike i infekcije mokraćnih kanala.
Kako se koriste bokvica i med za želudac
Da biste dobili ovaj izuzetni prirodni lek za želudac i creva, najpre svežu bokvicu dobro operite nad jačim mlazom vode, kako biste uklonili svu prljavštinu,zemlju i ostale nečistoće, jer ona obično raste na zapuštenim – prljavim mestima. Nakon pranja, trebate je sitno iseckati,samleti (poslužiće i mašina za meso) ukoliko nemate blender. Na kraju sve stavite u sokovnik i dobro promešajte i iscedite tečnost. Sirup od bokvice sa medom je posebno lekovit i za tu namenu koristite isključivo pravi domaći, prirodni med, jer on je ubedljivo najboljeg kvaliteta, a ovaj sirup ga svakako zaslužuje. Stavite duplo veću količinu meda u odnosu na čist sirup..
Bokvica i med kao lek se doziraju tri puta na dan i to po jednu supenu kašiku. Za uzimanje ovog leka najbolje je da nabavite drvenu kašiku. Ovaj lekoviti sok, najbolje da čuvajte u frižideru i nemojte ga uzimati na potpuno prazan stomak, ako vas muče želudačne tegobe.
Takođe, ako se zajedno koriste bokvica i med za želudac najbolje efekte ćete postići sa medom koji je dobijen sa hladnom preradom. Tada će doći do još boljih rezultata, jer sam med koji je hladno prerađen ima izuzetno delovanje na brojne bakterije u želucu i našim crevima, sa bokvicom je još bolji tandem. Koristite ovaj narodni lek samo nekoliko dana i odmah ćete osetiti olakšanje.
Sok od bokvice sa medom, ako se dozira prema uputstvu imaće izvanredno dejstvo. On će na čudesan način da zaceli i regeneriše sluznicu želuca i njega sve više prihvataju i lekari zvanične medicine. Ako ovoj recepturi dodate i čaj napravljen od jednakih delova kantariona i slatkog korena, lečenje će biti još uspešnije i brže
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar